stúdió

interjú Muhi Andrással

főmunkatársak

Inforg stúdió 2000-2010

Gerencsér Anita, Rózsa Éva, Ferenczi Tímea, Politzer Péter, Pál Rebeka, Stalter Judit, Gulya Pál, Keresztes Felícián, Völler Ágnes, Mógor Ágnes, Thomas Ernst, Nagy Ildikó Noémi, Várhegyi Rudolf, Peter Ogi, Czira Sára, Nedeczky Dóra, Fodor Judit, Muhi András Pires, Simon Ádám, Horváth Szabó Ágnes, Takács Gábor, Szemenyei Bálint Zsolt, Ilovszky Péter, Molnár Gergely, Berényi Betti, Eischtaedt András

rövid összefoglaló az Inforg Stúdió működéséről

a mennyország kulcsa az Uristen@menny.hu kisjátékfilmből

az Inforg stúdió "beszélgető" fotelei

Inforg stúdió felirat Baliból

Inforg stúdió 2000-2010

Az Inforg stúdiót 2000-2010 között egységes arculat jellemezte. A stúdió a kezdeti évektől egy jól felismerhető márkaként volt jelen a filmszakma palettáján. Az Inforg logó, a filmek előtt megjelenő Pong játékot újragondoló intro, a legtöbb Inforg filmet kísérő fesztiválanyag, plakát, a minden évben megjelenő összefoglaló Inforg katalógus, a hajdani inforgstudio.hu oldalak kialakítása, a tartalom strukturálása a Pentacom digitális ügynökség bevonásával Pál Rebeka munkája. Az egykori Inforg honlaphoz kifejlesztésre került egy adatbázis oldal, amely a kétezres években kifejezetten innovatívnak számított. Az Inforg katalógus az évről-évre gyarapodó, az Inforg stúdióban készült filmeket mutatta be. Postán érkezett a szakma krémjének a Toldi moziban minden évben megrendezésre került Inforg est előtt, amely mindig a Filmszemlés bemutatókat előzte meg. Ahogy Muhi András mondani szokta: az Inforg katalógus csinálta meg a stúdiót.

Inforg stúdió 2000-2010

Inforg stúdió 2000-2010

A filmkultúra nem szűkíthető a filmkészítésre – és fesztiváloztatással bővített filmforgalmazásra. Annak ellenére sem, hogy mintha maga a filmszakma is hajlamos volna ezt gyakran figyelmen kívül hagyni. A filmkultúra szerves része a filmről való gondolkodás, a kritika, a filmtudomány és az oktatás egyaránt. Amikor oktatásról beszélünk, akkor pedig nem csupán a filmművészeti, netán a bölcsészettudományi vagy a társadalomtudományi képzésben működő egyetemi filmszakokra, hanem a közoktatás egészében oly kívánatos mozgókép/médiaoktatási fordulatra gondolunk – összefüggésben a mozgóképes kommunikáció jelentőségének utóbbi fél évszázadot jellemző át- és felértékelődésével. Az Inforg szerepfelfogásában számunkra mindez a kezdetektől egyértelmű volt. 

Ezért kezdeményezte és a lehetőségeihez mérten támogatta a Stúdió a filmoktatás ügyét konferenciaszervezéssel, az első, a formanyelvi, a mozgóképes szövegértést a középpontba állító tankönyvek vagy a film- és médiafogalmak kisszótára elkészítésével és a filmtanárképzés módszertani repertoárjának kibővítését segítő újszerű oktatási segédanyagokkal, a Filmórák, médiaórák sorozattal, a Jancsó multimédia CD-vel és a Herskó János közreműködésével készített filmnyelvi videókkal vagy a feladatgyűjteményekkel.

Hartai László

DVD-k, videók

könyvek, CD-k

Keresés